Sepen grilli

Kohteesta GrilliWiki – Kaikki Suomen grillit yhdessä paikassa
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sepen grilli
Sepen grilli.jpg
Toiminnassa 1984-
Omistaja Tanja Helenius
Osoite Laasmäenkatu 9, Kaarina
Aukioloajat Ma–Pe 6–21:30, La 10-20:30, Su 11-21:30
Erikoisannokset
Nettisivut Sepen Grilli

Historia[muokkaa]

Sepen grilli on Kaarinan Krossissa toimiva perinteinen ja tunnettu grilli. Toisin kuin yleisesti luullaan susi-ikonin vuoksi, viittaa nimi grillin perustajaan Seppo Lehtoseen, joka perusti grillin aluksi Paraistentien varrelle ja sittemmin Krossiin, jossa ei perustamisen aikoihin ollut mitään muuta kuin metsää. Niistä ajoista on Krossin alue laajentunut omaksi kaupunginosakseen, ja viereen rakennettiin myöhemmin myös Valtatie 1.

Kuvaus[muokkaa]

Sepen grilli on puusta rakennettu moniosainen rakennus, josta löytyy istumapaikkoja katetulta terassilta, tilausaulasta tai erillisestä ruokailutilasta, josta löytyy lehtiä Seiskasta Alibiin. Asfaltoidussa pihassa on tilaa useammalle raskaalle ajoneuvolle ja henkilöautolle.

Grilli on ympäröivän alueensa edelläkävijä, sillä se järjestää tapahtumia Krossin alueella vuosittain, esim. verensokerin, verenpaineen ja keuhkojen tilavuuden mittauksia. Tapahtumissa on usein mukana susimaskotiksi pukeutunut työntekijä, joka viihdyttää lapsia. Grillin vierestä löytyy myös kesäisin lasten leikkipaikka sekä kanala, jonka asukkaiden edesottamuksia asiakkaat voivat tutkailla.

Grilliltä löytyy lasisesta vitriinistä Saku Koivun maila kaudelta 1994–1995.

Myyntiartikkelit[muokkaa]

Grilliruoan, kahvin ja leivonnaisten lisäksi on lisämyyntivalttina vapun aikoihin Sepellä aidon ja täyteläisen makuinen kotisima, jota saa suuren mukillisen. Sepellä on myös myynnissä samoja nimikkomukeja, joita grillillä näkee.

Varsinaiset grilliannokset ovat nimetty leikillisesti tyyliin Pistä Töpinäx, Tuhti Tömäys, Rahtarin Rukkanen, Painonvartijan Painajainen, Simmonen Tapaus...

Galleria[muokkaa]