Pirkon Grilli

Kohteesta GrilliWiki – Kaikki Suomen grillit yhdessä paikassa
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pirkon Grilli
Toiminnassa ????-2017
Omistaja Pirkko Loukkaanhuhta
Osoite Kirkkotie, Toholampi
Aukioloajat Suljettu pysyvästi
Erikoisannokset
Nettisivut

Historia[muokkaa]

Lampin Grilli-Kioski (tuttavallisemmin Pirkon Grilli) oli grilli Toholammin keskusaukiolla. Pirkon Grillin tarkasta avaamisajankohdasta ei ole tietoa. Pirkon Botniamakkarakertomusten perusteella ainakin Pirkko itse oli alalla 1970-1980 -luvulta saakka. Grilli oli määrä myydä ja siirtää uudelle paikalle jo vuonna 2012 Pirkon aikoessa samalla jäädä eläkkeelle. Ostajaa ei yritykselle kuitenkaan tuolloin löytynyt ja grilli ja Pirkko jatkoivat samassa paikassa aina vuoden 2017 toukokuuhun saakka. Tuolloin grilli suljettiin ja itse grillirakennus purettiin tai siirrettiin tuntemattomaan sijaintiin.

Kuvaus[muokkaa]

Pirkon Grilli oli pieni hirsimökki keskellä Toholammin kirkonkylää. Grillin ympäristössä oli hyvin tilaa pysäköinnille. Itse grillissä oli luukun lisäksi mökkimäinen terassi, jolla oli kaksi penkkiä. Sisätiloja syömiselle grillillä ei ollut. Pirkkoa tuntui usein kiinnostavan ruoanlaittoa enemmän jutustelu ja juoruilu. Joskus lyhyeksi kaavailtu välipysähdys Toholammin grillillä saattoikin venyä jopa tunnin odotteluksi, riippuen siitä miten paljon paikallisia asiakkaita kävi Pirkon kanssa juttelemassa. Joskus aikaavievä jutusteluprosessi saattoi käynnistyä yksinkertaisesti siitä, että joku tilasi listalta parista isosta makkaralenkistä ja lisukkeista koostuvan "Botnia" -annoksen. Pirkko kommentoi kyseistä annosta usein valittelemalla ettei se ole enää yhtä hyvä kuin 1970-luvulla, jolloin oli saatavilla vielä sitä oikeaa Botniamakkaraa. Esi-isämme söivät meitä paremmin. Toisin sanoen Pirkon grillillä oli hyvin stereotypinen maalaistunnelma.

Myyntiartikkelit[muokkaa]

Pirkon Grillillä oli myynnissä tavallisia grilliannoksia, kuten erilaisia hampurilaisia, makkaraperunoita, lihapiirakoita ynnä muuta sellaista. Hinnat grillillä olivat erittäin kilpailukykyisiä. Juomapuolella oli listassa eri kokoisia maitopurkkeja (joista pienintä kokoa ei koskaan tuntunut olevan saatavilla) ja erilaisia limsoja.

Aurajuustohampurilaista tilatessa Pirkko kysyi usein, että paljonko auraa laitetaan. Jos tähän vastasi "niin paljon kuin viitsit laittaa", niin Pirkkohan kyllä viitsi.

Hampurilaisiin ei grillillä tarvinnut kertaakaan pettyä.